the owesemm!

selamat hari raya ya!

assalamualaikum ^_^


dah lama tak update, hihi sibuk dengan kolej, #padahal tak dapat wifi. sekarang ni mood hari raya dah, selamat hari raya yer semuanya.. mintak maaf banyak bnyak. tahun ni macam biasa, aku takda baju raya, simple, tapi tahun ni semua raya kedah, :D

hidup baru

assalamualakum :)

hye2... hehehe :D dah seminggu aku duk KL ;( . mendaftar dengan KPTM KL 25 hb, sekarang baru buleh aku on9 . huhu iyelah, kena daftar dulu notebook segala bagai. so, susah sikit la kan. -.- . tapelah next week aku dah start kelas, so hopefully berjalan degan lancar k. amin. ^_^ .
25hb tu aku mendaftar dengan jayanya. hak hak hak. alhamdullilah. aku dah prepared semuanya siap siap dari awal, so masa nak daftar tu taklah nak kalut sakan. :) aku ingatkan KPTM ne macam low high class je, haha so was thinking, tak ramai kut kan. hehe tengok tengok 5 ratus lebih pelajar yang ambik kos TEsl. ciss! =.=' . tu tak masuk dengan kos Human Resource lagi, 8 ratus orang. mak aii.., kemain banyak. hoho . pas daftar tuh, pegi hostel. alhamdullilah. aku dapat asrama yang ada security guard, that is DEsa Siswi. atcely ada banyak asrama tapi yag lain tu macam bahaya la jugak sebab takdak secutity. hihi ^_^ pelajar perempuan paling ramai kat sini k. PEREMPUAN! haha. yang lelaki tu tak sampai 200 orang kut.haha. tapi tengok dorang sume macam auuww..auww..wh tak. macam anak emak je.. huhu. sory.

orientasi 3 hari je k. tiga. dahlah awal awal pagi kami kena kumpul ramai ramai then jalan kaki pegi kolej. iyelah kami duduk paling dekat dengan kolej, yang lain kena naik bas, haih! -.- tengok! mengeluh je aku, itu menunjukkan aku sangat penat dengan orientasi nih. huhu T.T pukul 7 pagi sampai 7 malam stay dekat kolej, then jalan kaki balik rumah dah dekat orang azan mahgrib. eh, mesti heran kan aku tuleh rumah. atcely bukan rumah, hostel ni macam rumah. satu rumah ada 3 bilik, 2 tandas and 1 bilik shower, dengar macam best je kan. padahal,,,, air haram takde pun k. nasib baiklah aku duk bilik yang digelar master room sebab bilik tuh besar sikit and ada bilik air sendiri. hehe. ^_^V . back to orientasi. abang abang faci dengan kakak kakak fc sangatlah best!! sporting tahap habisan!! haha seriusly best giler. suka buat lawak tanpa henti. and Guess, spe ada tengok citer Cornetto Uda dan Dara tuh, ada sorang uda neh yang muka macam mamak sikit, nama MUN, dialah fc aku. hehe. suka benar aku bila dia buat lawak. haha. dengar citer diorang yang lawak. game yang lawak dan best. hehe. tapikan ada sorang ni, dia MPP, nama taktahu, haha muka dia macam babyface, sangatlah comei. haha..tapi sapelah kite kan? muka dahla tak cun, hitam pulak tuh, :'( gemuk pulak tu. :'( sedih sangat sangat. *over gila ayat aku. haha. tapa2 bukan jodoh .tapikan, orang kata, kalau muka tak cun dapat suami hensem. hahha :D ayat gatai, hehe . ^_^V

isnin ni kelas dah nak start, harap harap dapat cari kelas dengan jayanya tanpa sesat, haha. :) dapat jejak tangga dengan senang lenang. haha. :] and dapat jumpa someone yang boleh jaga aku. hihi . oke dah dah. nanti update lain. muahhh! xoxo.

p/s: sensorang dekat mcd :D

no tittle

assalamualaikum.

berbekalkan sekudus hati yang makin mengecik dikala menghitung hari nak pegi berperang mendaftar dekat KPTM Cheras, dahku kuatkan gagahkan jua diri ni menuleh di atas selembar belog buatan sendiri. huhu T.T tinggal lagi 4 hari sebelum 25.6 iaitu hari senin. banyak page yang dah masuk dalam pala otak ni. mana taknya, nak kena pikir, nak bawa barang apa, berapa pasang baju kurung, nak pilih baju the best segala bagai, dan paling penting, ADAKAH AKU BULEH KETEMU RAKAN TAULAN YANG SAMA DAN SEWAKTU DENGAN YANG SEKARANG? *ayat tak buleh blah. debaran kian terasa sekarang. huhu :'( .Alhamdullilah segala dokumen, passport borang borang, meical checkup dah settle, kad bank dah buat *duit ada sejuta kut, hahaa. dalam hati ligat pam darah bertan tan, k ayat auta. memang rasa pala otak dah jammed!. OMG!!! . bayangkanlah. dah lama aku tinggalkan kelas, sekolah, pen, dan pensel, tetiba dengan reaksi terkejutnya dan belajar balik. mau tak biul otak den ne??!

selama 7 bulan lepas, aku dah buang segala menda yang dah lama bertelaku dalam otak aku, aku dah kikis segala kesan after SPM, macam mana agaknya reaksi aku kan bila nak sumbat balik semua tu. sadis betul k sadis sangat. huhu -.-' aku ni dah la jenis yang kalut sikit, agak agak, macam mana lah kan? *tengok atas kepala, hurmm.. dah! dah! maybe lepas neh aku kena chill, and relaks sikit. haha. aku nak jadik one person yang sporting, takative, active, and brave!, ohh yeahh,, hope that so much. hihi ^_^ sekarang tengah bertweet, with Fitrah, she will join me at KPTM Cheras too!. hehe.. lega den ada kawan yang aku kenal jugak. walaupun sorang je. at least, aku takkan rasa kekok k. hahaa. hurmm.. my promise that i will study hard and get 3.75 because i want to get the chance to study oversea! keep that mid. errmm.. agak lega la kan aku ambik kos Tesl. senang sikit sebab aku takmau dah ambik kos sains ne, bukan hapa, aku kesian la kan cikgu cikgu duk mengajar sains segala bagai, mai exam. nahh C takpun D . haha. senanng cakap, aku taksuka sains. haha. :D

hummm.. agak agak nanti aku dapat jumpa tak kawan kawan macam yang sekarang ni, Leen. Nisa, Azila, Syitah, Pina, and Diana . huhu harap harap dapatlah kan? hehe. kalau takpun, jumpa kawan kawan yang bawa kearah kebaikan sudah lah. tu yang aku nak dan berharap sangat k. Amin. :)
eh, btw, Ezza malik dah masuk IKIP, pahang, dan, insyaAllah, kalau dia lulus exam, dia akan terus fly pergi Mesir kos perubatan. doakan dia k. :) dia dari dulu minat medik, so tak heranlah kalau dia dapat 9A SPM and got the MARA's. Jannah pun baru je daftar MSU medik jugak. hehe, tapi dia tak pegi oversea pun. tapa2. aku still can date with her. teheee :D . Leen, Syitah, Zatie dah masuk matriks, good to them. Azila masuk uitm bukit mertajam, nak jadi cikgu math katanya, sebab tu ambik statistik. haha Nisa pulak tak jadi masuk KPTM sebab dapat masuk KPM. kat pahang. :'( .tape2. i'll miss you. huhu. korang semua lah rakan taulan aku yang superb! hehe.


sayang korang selamanya k. :) raya nanti kita jumpa lagi tau2. hehe. okelah masa nak pergi packing barang yang entah banyak entahkan tidak. haha *mestilah banyak. barang perempuan ni, kalau tak banyak tak sah kan? hehe >.
lots of love,

cimbclick.com.my

assalamualaikum. :D

hye, dan salam jumaat :) . hari jumaat yang meletihkan. sebabnya, pagi tadi, aku masak breakfast. haha rajin kan.. hihi T.T then, after makan makan, siap sebab i have to do my credit card.*cewahh!
so, pergi cimb dekat bangunan umno,AS, about 30 minutes, it all settled and finished, phewww! then, ajak my sister and mother pergi Mydin taman Saga yang baru buka. sebenarnya dah lama buka, tapi aku je baru pi, hehe. ketinggalan zaman betul kan. n_n .hihi . belilah barang sikit sikit, pastuh before balik, jalan jalan dekat kedai luar tuh, terjumpa my old friend! Najjini Hana, shes so cute now, and dulu kan, aku suka cubit pipi dia yang tembam tuh sebab dia nih chubby sikit, hehe, sekarang aku pulak yang chubby, hukk hukk :'( .

masa nak makan tengah hari, pergi pulak Tesco Mergong. haha penat kut, tapi ni maybe last kan, huhu. nanti tak dapat pergi sana dah. hehe. dah decide nak makan mi kicap dekat Rasamas, haha * aku punya idea k. hak hak hak. then,pas makan, solat .

singgah kejap dekat Longwan. haha, mak aku nak cari seluar, tapi tak jumpa so balik terus. hehe.
sampai je rumah, sakit kepala tak terkatalah. panas sangat kot . huhu.

okelah, tido awal, heee :D bye bye.

mara clara

assalamualaikum. ^_^

mesti semua sudah maklum kan tentang Endless Love yang dah tamat hari Selasa hari tu kan. haa.. tu cite Auntumn in my Heart. citer sedih. tapi aku takdak feeling kot nak naggis segala bagai. haha. *over ja.


dah habis. fullstop. haha *kejam.
start hari rabu ada citer baru, Mara Clara. oke. yang nih aku sedih sebab aku terlepas episod satu. demmit! huhu T.T tape. Youtube kan ada?hak hak hak. :D hari ni baru aku tengok and citer dia memang best! that heroin so beautiful!. hero dia pulak comei gila ohh! ahah. *gila bayang sat. haha. *penampar bagi free.



jangan lupa tengok tau!. heee :D bye bye ^_^ *lambai lambai tangan,

le kenduri

assalamualaikum. ^_^

hye hye! sory lama tak update. hehe. malas k malas. -.-' 3hb Jun ada kenduri sepupu belah ayah kat area Subang. atcely, this is my first time going there and met my cousin and uncles. hehe. pity right? thats me!. we start our journey about 11 and above hew hew hew. technical probems. huhu
masa dah masuk subang tu kan, kami sesat. hihi T.T abangabang aku pun tak pernah pergi lagi, lagipun dah lama tak pergi, mak aku pernah pergi dah sekali, tapi tak ingat jalan haha. so, my sis had to called them and asked abot the way . kang sampai subuh tak sampai. bukannya kecik . fuhhhhhh *lap peluh kat dahi. dah penat jalan jalan dekat jalan raya tu, akhirnya kami sampai jugak dengan selamatnya, Alhamdullilah. :)











pheww..sikit ja gambar yang aku snap. hehe malaslah. ni pun ambik guna henpun. huhu n__n .
pas makan, singgah surau then balik rumah kak aku dekat Bandar Tun Razak. sebab malam tuh aku balik Kedah terus. penat kut. tapalah. aku tidur atas bas, best! hehe.
masa aku kat Plaza Rakyat, tengah tunggu bas, cik kak Yuyu Zulaikha pun ada tau. jangan jeles k. haha. memang tengok face to face kan, mak aii. kecik ja kak neh. haa,, tinggi dia 140cm je k. aku? 151cm, still tak buleh jadik model tau. huhu :'( . tapi bestlah jumpak bloggers ne kan. hihi. mak and kak aku pulak rancak bersembang dengan dia. haha. *bangga.

okelah, bye bye. :D

durian time!

assalamualaikum.

meh cini nak cita! *tetiba je minah nih. hihi n_n . hari sabtu lepas. kak ipar aku ajak pergi kampung dia. kat Gemas nuhh.. pestime aku pegi k. pestime. haha.*loncat loncat. syokk oo.. hehe. yelah tak penah jalan jauh tau, huhu sobbss.. kat kampung dia tuh ada dusun durian, pokok kan rancak tunjuk kesuburan masing masing, buah banyak katanya, and my brother adalah seorang yang sangat taksub dengan buah durian ni tau. memang family aku ni semuanya makan durianlah. eh, lupa pulak, anak mak aku yang num 5 tu tak makan durian. bau busuk katanya, *mata ke atas, tangan kebahu. abang aku lettew. memalukan ja. huhu T.T . back to the story, kami sampai sana pukul 1 lebih jugaklah. sebab jalan jammed teruk ohh! macam ikan sardin berebut rebut nak keluar dari tin sardin, haha, masa tengah jammed tu pun aku sempat usha kereta yang cun cun. ishh., jelly jellyfish dah aku tengok tau. hihi ^_^ . dah! dah! memang jauh jugaklah nak masuk kampung tuh, kiri kanan hutan ja. haihh, -.- lalu malam malam memang seram.

sampai kat tol , kak ipar aku datang, sebabnya kami tak tahu nak masuk jalan mana. haha. dah sampai tu, tengok pokok buah memang banyak, dah bau buah durian. haha. perkara pertama aku cari AYUNI! yes, aku rindu dia, semua orang rindu dia, anak sedara aku ni setahun 4 bulan, haha, dah pandai jalan dah. kalau dia balik pun bila ayah dia balik. so, masa ayah dia kerja, dia duk putrajaya. :'( . aku tengok mak aku dah naggis dah. rindu cucu dia yang sorang ni kut kan. hehe. bila orang tanya dia anak sapa. dia kata anak AIDIL. haha, pandai. ayah dia yang ajar la nih, ishh ishh.. bila kami sampai tu makan tengah hari, then sambung makan durian balik. haha. aweesome! lepas solat segala bagai. aku ikut abang aku masuk dusun tuh, kutip buah katanya, haha. duk jalan jalan tu, anak sedara aku pun ada. haha. tetibe nampak pokok manggis. wahhh *mata bersinar sinar. aku dengan anak sedara aku pun serbu lah. haha. tapi buah tak masak lagi :'( . huhu k fine. *merajuk patlima saat.

pas asar minum air kelapa pulak. haha, dasyat lah! baguih la kan. buah durian panas, air kelapa sejuk. hehe. memang syokk! duk kampung neh. tenang ja. jauh dari sibukkan dunia. hak hak hak. pas mahgrib, and isyak, makan dulu, sembang kemain banyak. haha. aku duk diam diam je k. sampai rasa mengantuk tau dak! *emo sat. T.T dah mak aku duk penat suruh balik jugak sebab dah lewat sangat kan, barulah rasa nak balik. hehe. sedih pulak nak tinggalkan ayuni. :'( . tape, nanti aku nak pegi lagi. yes! masa jalan nak masuk tol tu, abang aku silap jalan, masa kami masuk tuh jalan pendek je, kejap je sampai rumah tuh, bila keluar lambat. =.=' . risau dah. dengan jalan gelapnya, sunyi gila, maklumlah pokok kelapa sawit berderet deret, rumah orang tak nampak pun. dah lama lama tu, akhirnya jumpak jugak tol yang kami masuk tadi. tuleh len kali kena mintak izin bila kat tempat orang. oke. remember that! .
kami sampai rumah dekat pukul sebelas lebih and safe. Alhamdullilah :) .

next entry pasal kenduri pulak. bye bye! :D

yang tak seberapa

assalamualaikum! ^_^V . *tengah pikir nak tuleh apa.

wahhh!!!! dah berabad aku tak update tahu?! huhu n_n . malas punya cita. dah sign in, tapi tak pulak mengatal nak update blog. seyes tahi . T..T demmit! sebabnya dalam pala otak aku neh, tak da apa nak tuleh, huhu, MALAS! *kena buang jauh jauh. shuuhhh..
last week, aku, kak aku, dengan mak aku, pegi umah abang aku kat kajang, tujuan dia, nak pegi kenduri, hee :D . bertolak dalam pukul 12 afternoon. and our journey sooooo boredd! guess what, sepanjang jalan tuh, hujann je. haihh! -.- bosan tahu! *nasihat aku, jangan pegi jalan jalan naik bas waktu siang. haha . tambah tambah pulak aku duk seat sorang. lagilah kan? T.T
then, sampai around 7 lebeh kut. humm.. tunggun abang aku datang ambik. dah dekat pukul 8 lebih, sebab hujan lebat tambah dengan kilat bagai, jalan jammed. owhh God. :] .

dah masuk dalam keta, tetiba abang aku bawak pegi restoran Tupai Tupai. cumel oh nama dia. haha. malas nak cita, Google k. hiihii ^.^ atcely, aku still kenyang mentelaah buah yang dibeli kat Tapah, tapi apakan daya. rezeki jangan ditolak. haha. aku pun pesanlah hot plate. ada mussrum, ciken. and prawnnn.. hee :D sedap, tapi kenyang sangat sangat, i have to eat all! *punah diet aku. huhu. kak aku order nasik blacpeper. mak aku nyonya, abang aku, mi jepun pe ntah. hee. *tak sempat snap pic, takda kamera. hihi . then makan makan. bila dah rasa macam nak sewa bilik kat kedai tu kan. baru abang aku tahu nak balik . huhu . mengantukk! jalan pun dah tak larat k.
sampai je rumah dia kat Puncak Saujana, aku masuk bilik, terus tido! seyesly aku mengantuk gila. haha..

esoknya, abang aku ajak pegi Nilai. *hati melunjak ria, buleh pecahkan lemak semalam. haha tengs abang! pagi tuh, kak ipar aku pegi hantar anak anak dia kat nursery, dia pun amik cuti, sebab malas nak bawak budak kecik. panas. haha dalam pukul 11 cetuh kami keluar rumah. jammed? mestilah! rasa nak turun je jaga lalu lintas. muehehe :D . *kena langgar baru tahu.
then, beli macam macam, nasiblah tak ramai. :) . sebab jumaat kan orang kerja. tapi nak cari masjid tu memang jammed teruk! huhh.. penat cari parking. tapi tunggu jelah abang aku solat. dah habis, pergi balik Nilai, sambung beli. hak3. ^_^ . kami jalan kat situ sampai mahgrib. sian anak sedara aku. haha. malam baru pegi ambik diorang. :') . pastuh terus pegi makan dekat sate kajang puncak saujana, pesan nasik goreng ayam, auum!! sedap dap dap! *jilat jari. k auta, haha pas makan, balik, tido macam biasa. * lemak macam tu jugak. steady . hahaha

esok aku cerita lain. panjang sangat. 7 hari 7 malam pun tak habis. hehe. nyte! :)
no mood! -.-

im in trouble condition that i cant explain to you all. huh! seriosly. damnn.! -..-' .
tired of thinking abaout my future life. about my study, that was the hardest thing that i have to think about. ishh.. =.= .


bye bye T.T

bulan Rejab?

assalamualaikum.. ^_^

sebelum cek nak tuleh kat sini, cek nak wishlah awal Rejab esok nihh.. 22hb Mei 2012, bersamaan dengan 1 Rejab. awww..tak sabarnya.. :) . yelah..bila dah masuk bulan Rejab, maknanya, dah tak lama lah kita nak sambut bulan Ramadhan yang penuah berkah tu kan? dikesempatan ni. cek nak habaq lah sikit, kebaikan awal Rejab ni. Alhamdullilah :D . bila kita puasa 2 hari awal Rejab, kita seperti beribadah selama 2 tahun. SubhanaAllah. :) . jumlah kita sama sama buat kebaikan.
kat sini, cek nak share lah sikit, kawan kawan cek kongsi kebaikan awal Rejab ^_^ .


‎22 Mei 2012 bersamaan dengan 1 Rejab 1433 Masihi.
Barang siapa berpuasa 2 hari di awal Rejab , seakan ibadah 2 tahun. ;)
Barang siapa mengingatkan orang lain tentang ini , seakan ibadah 80 tahun. ......

tapi cek baru ja terbaca satu status neh,

‎.bulan rejab Rasullallah mmg xpuasa..Rasulallah puasa 15hari awal bulan sya'ban ja..mcm ad yg puasa dlm bln rejab kan,boleh ja puasa..puasa sunat tapi niat dia sb puasa sunat la bukan sb puasa sunat rejab..sb mmg xdak puasa rejab..kalu puasa sunat dpt la pahala..secara khususi hadis,mmg xdak puasa rejab..ikot imam syafie ad la puasa 15hari awal sya'ban,n niat puasa 15hari sya'ban..hadis dhoif boleh beramal tapi xboleh berhujah
kalu esok kamu nk puasa,niat puasa sunat taw
bukan puasa rejab
sb xwujud puasa rejab
phm?:)

huihh..siap ada tanya paham dak. *macam garang je. hehe. :P . tapalah. yang penting, kita buat kebaikan. kan? yang penting niat kita ikhlas dan suci. T.T .

p/s: sape sape yang puasa tak habis lagi tu..jangan buat buat lupa pulak oke,haha :D . gantilah puasa tu cepat cepat, nanti lama lama, lupa pulak ada yang kena ganti. yadak? n_n . hihi. *tuan punya belog ne pun sama je.. haha oke bye bye ^_^V .

pre reunion

assalamualaikum ^_^




rindu nak tuleh panjang panjang dekat belog, tapi tak tau nak tuleh hape. hihi T.T . rindu nak celoteh banyak banyak dekat belog, tapi takde topik hot nak share. hehe n____n . rindu nak gosip panas panas dekat belog nih tapi takde cetoet pun cerita hebakk hebakk. huk huk huk I__I .

im sorry, :)

lupakan yang atas tuh, saje je nak touching touching..heee :D . atcely haa,, i nak citelah sikit. abaout me and my ex classmate dulu, pergi melawat cikgu cikgu kat maktab. ^_^ . miss them so much tau! dah bape bulan tak jumpa. yelah, semua dah sibuk dengan hal masing masing kan? -.-'

16 mei, sama tarikh bufday my girlfriend, EzzaMalik, uihh..sayang kau banyak banyak tau. ^_^ ,
dah konpem dengan girlfriends, aku, set time, okeh..ready, siap siap, pakat pakai baju kurung,,heee :D kalau tak nak je pakai jeans, tapi takut cikgu tutup pintu bilik guru pulak kan.. haha :D

then, syitah dengan azila datang rumah aku, ambik aku, terus drift pegi umah nisa, huk huk =.=' memang rushing gilah ahh..sebab kami dah lewat sangat time tuh,, takut cikgu dah balik..huhu
cikgu neh pun,,macam tak suka je kami datang melawat. uhukk uhukk -,-'
dah pegi ambik nisa, leen, and sister fina, *sister? sama umoq ja wehh. haha :P then, terus naik haigway, sampai sampai je,, Ya Allah..ramainya ex budak maktab. senior senior, and paling tak sangka, geng boys pun ada, huihh, T.T . segan lah pulak. huhu.. *dah lama tak jumpak batang hidung.. hihi . kami decide nak parking dekat depan kelas form5 je. haha

# 1
#2
#3
hehehe..:) simple but nice !
kami bawaklah kek 2kg. haha..cantik kek tu..tengs to syitah sebab susah susah tempah kek, :) . love youlahh! n__n . hihi, then kitaorang pegilah jumpak cikgu cikgu, :) .hoho walaupun tak ramai, tapi, bestlah..sayang diorang tau. dah macam kawan sendiri. hehe ^_^ .
tapi ramai je cikgu cikgu yang dah tukar , :'( . huhu , tengok ramai je cikgu baru, yang dah ganti cikgu cikgu yang best best, uhukk -.- .



























pertama kali aku upload gambar banyak banyak...fuhhhh *kesat peluh kat dahu . penat tunggu gambar nih..haha :D . penat nak cerita kami buat apa setiap dua minit. haha.. :) . lepas kami jumpak cikgu cikgu, kami lepak kejap dekat a.s mall. haha..*takde tempat lain dahh.. ahaha T.T
siann -,- huhu . makan kat kfc, then balik. haha.. tu jehh. ^_^ . hehe. tapi kami memang gelak dan bersuka ria sangat sangat. memang best dapat jumpak sekali sekalan kan?? ni kan dah nak masuk u , matriks lahh, alahaii..lemah je dengar. hukk.. :'( . bila buleh jumpak balik pun tak tahu. hehe.

okelah....dah lenguh tangan. *sambil urut urut lengan. huhu,,tengs for reading and usha usha girlfriends i yang segak cun cun bagai, *i tak termasuk :) . papai. muuahhh! *flying kiss .hihi

tips pelajar cemerlang yang berguna

assalamualaikum. ^_^V
Berikut merupakan petua-petua dan ciri-ciri yang ada pada pelajar cemerlang, dari Dr Fadzilah Kamsah. Pelajar cemerlang akan:

1. Menggunakan kedua-dua belah otak kanan & kiri. Ini dapat dilakukan dengan membuat aktiviti merangsang kedua-dua belah otak tersebut.
2. Merangsang kesemua deria dalam pembelajaran. Kajian menunjukkan bahawa:
* kita ingat 10% apa yang dibaca
* kita ingat 20% apa yang didengar
* kita ingat 50% apa yang didengar & dilihat
* kita ingat 70% apa yang dicakapkan
* kita ingat 90% setelah dipraktikkan
3. Belajar secara aktif dengan pen/pensil ditangan.
4. Belajar 3 jam sehari atau 20 jam seminggu (tidak termasuk kerja rumah).

...Tahu memberi ganjaran kepada diri sendiri selepas belajar seperti membaca surat khabar, melawat rakan dan sebagainya....

5. Belajar dalam persekitaran kondusif.
* pastikan cahaya adalah terang
* kurangkan gangguan bunyi
* tampal poster yang mengandungi slogan yang menaikkan semangat belajar
* tampal gambar-gambar yang menenangkan fikiran
* kerusi dan meja menghadap kiblat
* jangan lupa untuk senyum
6. Tidak ponteng kelas. Kalau tertinggal kelas, salin nota dari rakan.
7. Mengulang kaji menggunakan kaedah 'output learning' iaitu belajar untuk melatih otak menggunakan maklumat yang terkumpul. Ini dapat dilakukan dengan membaca buku/nota, ingat kembali, lakar/tulis, sebut apa yang difahami, dan jawab soalan.
8. Tahu teknik merangsang memori:
* memasukkan maklumat dalam memori (registration)
* menyimpan maklumat dalam sel memori (retention)
* mengingat kembali (recall)
* menggunakan maklumat untuk menjawab soalan atau kegunaan lain (application)
9. Sentiasa awal dan mendahului:
* persediaan awal akan memberikan permulaan yang baik dan memberi tanggapan yang positif pada guru.
* pelajar yang mendapat A pada ujian lazimnya akan dapat mengekalkan kejayaannya.
* belajar awal ketika tiada tekanan adalah tidak membosankan.
* untuk sentiasa awal dan mendahului, bacalah dahulu sekali atau 2 kali sebelum guru mengajar.
10. Berbuat baik dengan guru. Setiasa hormati dan sayangi guru.
11. Mempunyai teknik membaca yang betul:
* duduk dengan tegak & bernafas dengan betul
* memberikan tumpuan sepanuhnya
* menggunakan jari telunjuk untuk membaca
* menyesuaikan kelajuan membaca dengan kesukaran bahan bacaan
12. Sentiasa mengawasi pencuri waktu belajar iaitu angan-angan kosong, bertangguh & malas.
13. Membaca doa penerang hati setiap kali selepas sembahyang, sebelum mengulangkaji, dan sebelum menghadapi peperiksaan.
14. Tidak membuang masa dengan belajar ketika letih.
15. Mengadakan rehat sebentar setiap 20 minit mengulangkaji.
16. Belajar mengikut waktu yang sesuai dengan diri (study according to your biological clock). Bagaimanapun, perlu tahu waktu-waktu yang sesuai untuk belajar iaitu sebelum tidur, selepas bangun tidur, selepas mandi air panas, selepas baca al-quran/zikir selepas riadah dan selepas berdoa.
17. Mengulang kaji secepat mungkin. Ulang kaji ringkas selepas belajar (kita akan lupa 80% selepas belajar).
18. Mengulang kaji secara bersendirian atau berkumpulan.
19. Tahu mengulang kaji adalah aktiviti pembelajaran terpenting sebelum peperiksaan.
20. Mengulang kaji pelajaran berulang-ulang kali.
21. Mengulang kaji apabila mulai terlupa.
22. Tahu petua mengulang kaji:
* cari tempat yang tenang dan serasi dengan jiwa kita
* siapkan semua 'bekalan' dengan sempurna
* duduk tegak dikerusi yang selesa
* baca doa penerang hati
* baca buku atau nota mengikut teknik membaca yang betul
* fikir dan ingat kembali isi utama
* catat/lakar
* semak semula ketepatan maklumat
* ulang sebut atau ceritakan pada orang lain
* buat rumusan
* jawab soalan
* tampal maklumat yang rumit di dinding
* baca doa tanda kesyukuran selepas belajar
23. Tahu memberi ganjaran kepada diri sendiri selepas beajar seperti membaca surat khabar, melawat rakan dan sebagainya.
24. Tahu petua-petua agar tidak lupa:
* jangan makan kepala ikan
* jangan makan organ dalaman
* jangan minum semasa makan
* jangan minum atau makan makanan yang tercemar oleh semut
* jangan melihat kemaluan
* banyakkan makan makanan yang mengandungi soya seperti tempe, tauhu dan lain-lain
* banyakkan makan kismis, kurma dan madu
* banyakkan makan kekacang
* pakai minyak wangi ketika belajar atau menghadapi peperiksaan
* jangan makan sehingga terlalu kenyang
* jangan kencing berdiri
25. Tahu kemahiran mengingat:
* tampal nota-nota penting di dinding
* tukar perkataan, ayat atau definisi dalam bentuk gambar atau rajah
* gunakan kaedah akronim
* reka cerita atau ayat mengenai konsep yang perlu diingat
* pecahkan maklumat kepada kumpulan kecil
26. Cekap mengatur jadual belajar:
* mempunyai jadual belajar
* patuh kepada jadual
* buat jadual yang boleh diikuti
27. Tidak menangguh belajar pada saat akhir dan tidak menumpukan peperiksaan sebagai dorongan untuk belajar.
28. Cari maklumat mengenai subjek yang tidak diketahui. Sediakan perkara-perkara yang tidak diketahui dan dapatkan penyelesaian dari orang yang lebih arif.
29. Membina kepelbagaian dalam pembelajaran. Sebagai contoh, satu hari dipelbagaikan cara dan topik untuk belajar.
30. Menggunakan masa terluang untuk mengulang kaji atau mencuri masa.
31. Membawa nota ke mana-mana sahaja (kecuali ke tandas).
32. Pelbagaikan tempat belajar.
33. Menyedari guru-guru adalah sumber ilmu yang baik. Tanya guru apabila tidak faham
34. Menjadikan nota-nota menarik seperti membuat corak, menggariskan isi penting dan sebagainya.
35. Ciri-ciri pelajar cemerlang:
* taat kepada Allah
* mendirikan sembahyang
* menghormati kedua ibu bapa dan sentiasa mendoakan mereka
* hormati & sayangi guru
* bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja untuk mencapai kecemerlangan.
* suka pada setiap mata pelajaran yang dipelajari
* membantu rakan yang memerlukan
* berdoa dan bersyukur kepada Allah
* sentiasa bertawakal
* mahir dalam setiap mata pelajaran

Kita juga perlu ingat pelajar yang cemerlang, adalah juga cemerlang pada akhlak dan tingkah lakunya dan seimbang dalam kehidupannya. Kecemerlangan pelajar bukan semata-mata dilihat pada nilai akademiknya sahaja. Semoga bermanfaat. :)

sat ja hang mai.

Sesaat Kau Datang……..
Sesaat Kau Hilang………
Kemunculan dirimu…..
Penuh misteri………

Kau Mendekat…
Kau Menjauh….
Kau tinggalkan diriku…
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku……….

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha….Ha…..Ha…Ha.…Ha…..Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 4
(Alif and Syarif)
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone

Repeat Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa..
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 5
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu……kepadamu

Lirik Lagu Sesaat Kau Datang -Ramlah Ram ft SleeQ

enjoy yourself! ^_^V

wordless DAY

assalamualaikum n___n

ambikk nihh! *sambil lempar



tu je..papai *lambai lambai
T__T

misteri lelaki berjubah putih

assalamualaikum,,^_^

tadi, masa tengah refresh blog, ada satu blog neh, tajuk dia pasal misteri lelaki berjubah putih yang datang dari mana ntah, angkat seorang lelaki yang mati syahid Ketika askar upahan rejim Basyar Al-Assad sedang menggila membunuh penunjuk perasaan. nauzubillah.. berperang tak habis habis lagi kan? haihh =,= . kalau nak tengok video, PICIT SINI. sama samalah kita berdoa agar negara Islam kita aman kembali. amin :)

SALAM JUMAAT :D

"Segmen : Tambah follower twitter"

assalamualaikum. ^_^V

sape yang ada twitter? angkat tangan! *sambil angkat tangan. hihi n____n .
sape yang nak leboh ramai follower?? angkat tangan! hihi .
haaa..kan best kalau kita ada ramai kawan kawan kat laman sosial ni..kan? T.T
buleh share citer, nasihat nasihat, gosip gosip,,eh eh...hehe ^_^ .
jom kita join segmen neh . :)


burung nehh..nak jugak femes..jadik model aku yer..hihi :D

kalau nak join, nak tau lebih lanjut, sila layari blog comel nih.
--->> http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2012/05/segmen-tambah-follower-twitter.html

then, kena bubuh sekali link twitter anda, nah nah, saye punyer link. hik hik hik
----->> https://twitter.com/#!/missmyd * sudi sudilah follow saye :)

akhirnya, saya nak tag dua orang superhot :D auumm!
--> http://zatieyza.blogspot.com/
--> http://ezzathepolkadots.blogspot.com/

okeh.done! bye bye :D

terkejut saya

assalamualaikum ^_^V

first sekali aku nak cakap kat teddy aku sorang nih. JANNAHSALLEH! tengs so much dear. terkejut aku tadi tengok blog aku makin hensem! hati + jantung aku makin terpikat tau dak! sayang kau makin bertan tan lah cengini ehh!.hehe..aku baru je nak design aku punyer blog. patut lah aku rasa semacam je, hehe n__n . tengs again. walaupun orang lain cakap ''elehhh takdelah cun sangat'' ke hape ke , bagi aku, tu tetap cun! .

hati dah kembang kembang sebaldi. huhu :P . whatever! ^_^V . lupa pulak. hari nih bufday Mar, heppy burfday yer dik! dah sweet 15 dah..wahh..:P ,semoga bahagia dengan cik abang yang tersayang tau. and gudluck untuk PMR tahun nih,,hihi :) .

atcely takde apa nak tuleh, hehe .esok nak pegi maktab, dengan kawan kawan. huhu wish and bagi kek kat cikgu cikgu, T__T , sayang cikgu semua tau!.

SELAMAT HARI GURU! :)

emak dan cita cita

assalamualaikum, *sambil kesat air mata

pengorbanan, itulah aku. sentiasa akan berkorban untuk orang yang aku sayang. teramat sayang .
dah banyak kali, aku berkorban untuk sesuatu yang aku sayang. *kesat hinguh dengan hujung tudung.
sobs2,, aku sentiasa sabar, kadang kadang aku rasa, hati aku nih dah hancur, dah jadik debu dah agaknya. huhu. bila aku nak bersabar, nak tahan diri aku daripada menanggis ja, mesti hati aku sakit sangat rasa macam ada sesuatu yang menghempap hati aku. *sign.

aku pun tak tahu napa, and started my story, now, i felt soo sad. *after crying too much, mata aku pedih. dah lama aku tak menaggis. *agaknya? .atcely, petang tadi i text my sis, told her what i felt, and she gives me some advice. she also told me that she dont like it(kptm) . me too! *angkat tangan. then, aku rasa macam sayu.. humm.. *kaku. its okay. till then, kak ipar aku call. she asked me about keputusan aku nak pegi mana. aku cakaplah. upm tu memang mak aku tak kasilah. :'( .
* im started crying again. dia pun tanya, so, decide nak pegi kptm dah? humm..TERPAKSALAH aku cakap yes. dalama hati ni..hanya aku dan Allah saja yang tahu. sakit, pedih , kecewa, marah semuanya ada. *air mata menitis.

tapelah, dia tanya nak kena buat apa lagi. medical checkeup. and bla..bla..bla.. tape..dia kata nak cakap dengan mak aku. bila aku bagi fon je, mak aku tanya dia, dah habis bagi kaunseling ke? dalam hati aku, Ya Allah...kuatkanlah aku. tahan air mata dari mengalir padahal, hidung dah start merah. hermm.. masuk masuk je dalam bilik. dah tak tahan sangat. aku nanggis sepuasnya, dah lama aku tahan, sakitnya hati ni ..aku sorang je yang rasa. *lap hinguih
family aku tak pernah nak support aku. mak aku tak pernah nak paham aku. memanglah. upm bintulu tuh bukan aku nak sangat pun. dah rezeki aku. aku memang minat kos tuh. doakan aku jelah. *emo sikit. sokonglah aku. yang paling aku tak puas hati, mak aku siap cakap dekat aku. mintaklah kptm alor star. dekatlah sikit. dalam hati rasa nak bebai je, aku nak berdikari!!!!! please understand me. i want to grown up by myself. kalau tak mau aku duk jauh jauh, kenapa dulu hantar aku pegi masuk hostel 5 tahun? kenapa??! aku dah terbiasa dah duduk jauh jauh. berdikari sendiri, bila balik rumah je mesti aku akan cepat bosan. aku sangatlah berbeza dengan kakak kakak aku yang lain. diorang tak buleh duduk jauh. suka je duduk kat rumah. *sign.

aku ingat lagi. paling aku sedih bila duduk kat hostel, time f3, mak aku pergi je jalan jalan. dengan family aku yang lain, berseronok. aku? mestilah duduk je kat hostel,menghabiskan masa aku dengan buku buku, *alasan.nak exam la katakan ;') .tape. aku harap sangat habis je f3 nanty, aku dapat jalan jalan . pergi bercuti. sampai je time cuti, haram tak pegi mana punnn.. duduk rumah. lagipun time tu abang aku nak kawen. mak aku sibuklah sikit. pergi kenduri dia pun, kat Gombak. sebab kak ipar aku orang sana, tupun seminggu je aku pegi sana. takde makna langsung cuti aku tuh. sedih yang teramat, *kesat air mata.

time SPM lagi lah..aku rasa memang aku dah tak tahan sangat. aku menanggis lepas mak aku call aku. time tuh, kazen aku kawen. dengan orang N9. disebabkan kazen aku tuh dah takde mak, (my maksu) mak akulah yang teman dia pegi sana. kak aku semestinya ada sama. aku sorang je yang takda. *tunduk sedih. petang tuh, *aku ada kat hostel .aku call mak aku tak angkat, then mak aku call lah aku balik kan. aku tanya dia, ada mana, dia kata ada dekat resort. dalam hati, rasa nak bebai. sedih. mak aku cakap. family aku yang lain semua tengah mandi kolam kat bawah. aku sangatlah sedih, masuk bilik kawan aku, aku terus nanggis. memang dah tak tahan dah. yelah. time aku ada. duduk je rumah..tak pegi mana mana pun. sebab tu aku suka keluar dengan kawan kawan aku ,bukan dengan family aku. mungkin dari dulu lagi aku dah rapat dengan kawan kawan BUKAN dengan family. sekarang ni pun, lepas SPM dah. masih duk dekat rumah. aku tersangatlah bosan. aku ajak mak aku keluar pergi kl. mak aku ada je alasan. aku nak jugak bercuti dengan keluarga sendiri.
tak pernah aku rasa ada keluarga yang sempurna.

sebab tulah aku nak pergi belajar jauh jauh. bialah orang nak kata apa pun. bialah aku nak merasa kerinduan dekat mak aku bila aku duduk jauh. tapi. ntahlah. mungkin sebab kami tak pernah rapat. mak aku tak pernah nak faham isi hati aku. isi hati anak dia yang sorang nih. kadang kadang aku terfikir, aku anak emak ke? haha. *kesat air mata. macam yang kak aku kata. mak aku dah banyak berkorban, *bukan berkorban untuk aku rasanya, takut mak aku susah hati, aku yang berkorban lupakan cita cita aku tuh, bye bye UPM *sambil lambai tangan. aku dah penat. aku redha dengan rezeki yang Allah bagi. and mungkin ada hikmah disebalik semua ni. InsyaAllah. amin ,

crying a lot ,

memory stick

assalamualaikum.

hari ni aku betul betul takde mood. *sign . hurmmm..i dont know what to do. what i need to told her, how i should eksplen to her and show more my interest about that. i reallyy.....what to go there!. Ya Allah.. im tired being like this. aku dah jadik biul dah. *sign.
my figers stop moving on keyboards when my brain thinks a lot of question! ohhmygadd.. i in trouble. do you? i hope not. i dont know lahh. my mom , i think she never understands me. thats why i like to keep my problems and my story in my pockets. guuess what. my sis lah yang rapat pun dengan my mom kan. maybe. since i start tinggal dekat hostel. haha. *sign again.

know what. i am the youngest child in my family. so..sape sape yang anak bongsu, dia paham lah kot what i felt. or not. yeahh! T.T . well..selalunya apa yang aku nak of courselah tak dapat. mesti orang akan fikir, elehh..anak bongsu, manja la tu dengan family. 'MANJA' ?? whats that??! *weird sounds. haha . hellooo! i am not sulking with my family!. orite. i hate sulks. humm.. buat apa nak manja manja. takde gunanya, better i grown up with myself. aku lebih suka berdikari. tak kisahlah orang nak kata apa pun. aku tak kisah. and aku suka dengan cara aku sendiri. thanks GOD . :D .

when i was form 1. i got the letter from MARA. i mean MRSM. owhh. thank you so much lah sebab sudi tempatkan aku dekat PENDANG. atcely. aku tak penah pun tahu yang dekat PENDANG tu ada MRSM. hehe . joke! joke!. ^_^V . ohh yeahh..sian aku kan.. n__n . whatever. then. bila dah daftar, and i was thinking again. can i get straight As? can i??! *garu kepala. haha. its okey. i'll try,
duduk hostel, 3 years before PMR had teach me everything about life. friends, love. teachers, strong, and also, be a truly girl. haha. *tunduk malu. ^_^ .
atcely, dulu masa aku mula masuk f1. aku sangalah ganas, garang, jalan pun macam boys dah, seriusly, the girls pun pikir aku nih kasar a.k.a tomboy. hoommayygadd..haha. till then. aku dah mula jadik ayu sikit, siket je..yang part aku jalan tuhh..hehe. part yang garang tu..aku still lagi garang, hehe. *tunduk malu,

and i thought, after PMR, aku dah tak duduk hostel dah. maklumlah. takut tak pass exam ke, exam teruk ke kan. hihi c[: . ALHAMDULLILAH.. i got 8A's. thank GOd. rasa ada semangat baru. semestinya untuk tahun SPM pulak kan. :) when i in form 4, i hope that i'll be more mactured, of cozlah time f3 dulu aku dah mactured. hehe tapi aku nak lagi mactured. hihi. *tutup muka dengan tangan. then, aku dapat tugas baru, sebagai LPD,thas mean, LEMBAGA DISIPLIN PELAJAR, dengar macam gerun kan? eh,,tak eh..ohh.well tak lah gerun sangat LDP nih. haha. *cakap besar yekk.. tak tak tak..huhu, before aku form 4 pun, aku selalu je tak clear block, asrama, what else? *banyak sangat kenakalan aku. haha :P .tak dengar cakap kak LDP tu pun. haha. *jahatnya kan. ishh ishhh,, tapi bila aku dah jadik LDP, baru aku tahu perasaan tu kan. :] *senyum tak ikhlas.
kata pepatah melayu, buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat, *ehh,,betui tak? haha.
soo,,dah masuk f5, i got the title 'SENIOR' .

my hard time, my sweet time. my challenged time, my memory, i love all my friends, love then so much. no one can replace them. especely, to all my classmate. walaupun diorang nih skema, terlalu jujur, terlalu baik sangat. tapi dioranglah yang bayak ceriakan kelas. happeningkan kelas dengan lawak yang tak seberapa, perangai blurr..macam macamlah. haha. 5 cambridge, :) .
then, after dah grad, we all separate. we have our own way, our own life. :') . only, pesbuk, twiter, skype and blog we can know each other. only social web can help us keep touch always.
*panjang kemain cerita den kan. haha. sorry. thats it. for 5 years i be in hostel. and bila ada masa je ,i mean cuti je i balik rumah. sebab tulah i tak rapat with my mom. :'D . i kindly love with my own life. aku suka berdikari. sape kesah kan? hidup aku. suka hatilah! . huh! *sign.
i hope that, when i continued my study at u, aku nak pegi jauh jauh jugak. barulah challenging kan. :). i hope so. aminn..


,

memory with love :)

entah dan entah

assalamualaikum. =__='


dulu,kini dan selamanya :)

sekarang ni jiwa aku ..ishh memang tak buleh nak eksplen dah, berbelah bagi, kecewa, terharu,
susah lah nak eksplen. haih! -__- . lepas je keputusan upu keluar ,kepala aku ni lagilah membebel tak tantu hala. huk huk huk. satu lagi pulak masalah yang datang, nak buat decision nak pegi u mana. asal buka fb je. status melimpah ruah pasal tak tahu nak pegi u ke matriks ke. kan?
aku nih yang tak dapat matriks tu, lagilah rungsing , tak tahu nak pegi sambung belajar kat mana. huhu , seyesly aku binggung tak tahu nak buat apa dah. :'( .

Ya Allah. tolonglah aku, aku betul betul tak tahu nak buat ape sekarang, humm.. setiap hari aku duk mengeluh sensorang, huk huk huk. =__________=' . atcely aku dapat UPM kat bintulu. kos yang aku minat tuh, DIPLOMA PERTANIAN, tapi bila aku mula mula gitau mak aku yang aku dapat situ, macam kena serangan jantung la pulak. tsstt..tssstt.. :'( . mak aku siap ugut aku lagi, kata aku tak balik 3 tahun, huk huk huk, yelah dah duk jauh, tiket flight lagi, hummmmmmm. kak2 and abg2 aku pun kata napa aku dapat jauh sangat, pegi yang dekat dekat dahla, and aku macam..
" nilah kos yang aku suka, and dah lama aku nak jadik Botanist. aku suka tumbuh tumbuhan, tapi kenapa family aku tak pernah nak sokong aku. ??bialah aku tak balik pun. sokongan tu yang penting bagi aku. soobbbss.. :'( * sambil nanggis , cakap dalam hati. and i was like, okeh. ini hikmahnya, :) .be patientssss...

ada lagi satu, KPTM, aku dapat kos DIPLOMA ACCOUNT AND FINANCE. ishh..napalah aku buleh mintak kos ni dulu. huhu. kat maktab dulu, jenguk buku ni pun tak,nikan nak buat diploma. haha. sial lahhhh! ciskek lah. so, aku kena pegi jugaklah buat kos nih. hummm..dah takde yang lain dah. tapi kak aku pulak yang downkan aku, dia kata ishh..takkan nak pegi KPTM je??belajar kat MRSM tapi pegi KPTM je?. kau buleh ke study kos ni? kak aku nihh..yepun nak downkan aku, bagilah kata kata semangat lepas downkan aku. ishhhh! T___T . tolonglahhh! aku dah tak tahu nak buat apa dah sekarang. semoga Allah bagi petunjuk kat aku. :D aminn,

sekarang nih aku tengah sibuk nak siapkan sijil sijil, pengesahan segala bagai. nanti senang tak payah dah nak kalut kalut..hehe. lagi satu, aku tengah rajin nak buat SSPN , kad kad ATM. CIMB. ape lagi lah yang sewaktu dengannya, hahaha. :P . tengah tengah rajin nih,,buat la kan. nanti bila dah malas, aku memang akan malas .huhu :D .

okelah, lega dapat luahkan dekat mr,blog yayang nih. hihi n___n. tengs sayang. :) .
doakan aku yer semoga dapat buat keputusan dengan jayanya, hew hew hew, ^_^V .

berakhirnya sebuah penantian

assalamualaikum ^_^V .
aku rasa macam dah lama jari jemari aku duk delek sakan kat atas keyboard neh.. hehe n__n . sibuk melayan anak sedara yang pulang ke kampung. huhu. pweuuuhh! *kesat peluh di dahi . penat aku dengan diorang yang makin membesar. macam macam ragam la katakn. hew hew hew.
tapi, tarikh penting iaitu, pada 7 mei. sangat aku nantikan. termasuklah rakan rakanku yang lahir pada tahun 1994 la kan. huuuuhuuu. memang nebes gila lahh nak tunggu pukul 12.00 tengah hari. haha. rasa bebal yang teramat sangat tu, lagi la kan, tambah pulak dengan lemah lembutnya internet pada masa kini akibat jalan jammed. maklumlah. kenderaan dah semakin bertambah sekarang. huhuhu , T__T . start pukul je 11.59 pagi je, kanak kanak riang dah berebut rebut nak dapatkan eskrem percuma. eh eh. nak tau keputusannya. huhu. aku pun, dah banyak kali duk try, tapi asyik tak buleh je. memang darah aku naik lah kan. haha. hilang kesabaran gile! ^_^ .

berkat kesabaran aku yang setinggi gunung everest tuh, keputusan aku telah dikeluarkan oleh KPT. terima kasih yer. :D .
alhamdullilah. nilah cita cita aku. :). botanist. insyaAllah. hehe. UPM.. huhu. dulu. cikgu Fizik aku pernah tanya, nanti nak jadik apa. dengan semangatnya aku jawab, BOTANIST. hihi ^_^ . Allah dah makbulkan doa cikgu kat saya kan. :D .

yang ni aku check lepas aku check upu. fuhh! tak sangka la pulak, aku layak nak jadik salah seorang accountan. hehe. :D. yang ni aku tak tahu nak pilih mana satu. dua dua bagus. huhu. konfius gile. I____I . haihh! =____=' .

kepada sesape yang dapa matriks, KPM, UPU. F6 ke. TAHNIAH oke!!!!!!! gudlux in ur study. :)
but, for those who tak dapat mana mana. rezeki anda lagi banyak dia luar sana. :) . CHILL!! har har har, gud lux oke!. ^_^V